Katalog

Vores udvalg

Udbeneren – fordi du laver mad fra bunden
Uanset om du er professionel eller bare er rigtig glad for at lave mad i hjemmet, er det vigtigt at have godt udstyr i sit køkken. Skarpe knive der er designet til opgaven gør alle madlavningsopgaver nemmere, hurtigere og sjovere.
Udbeneren ligner filetkniven, men udbeneren har et mindre fleksibelt blad end filetkniven, hvis blad er særdeles velegnet til filetering af fisk og til mindre grove stykker kød. Udbeneren kommer dig altså til gavn tidligere i arbejdet med større kødstykker, hvor du fx skal fjerne ben og fedt nemt og præcist.

Hvilken model er den rigtige for dig?
Udbenere fås i flere modeller. Der er den helt korte og spidse udgave, som man fx bruger til kanin eller mindre fjerkræ. Den lange, lige model er velegnet til opgaver som at udbene svinebryst, okseryg eller andre kødstykker, hvor kniven primært arbejder inde i emnet. Skal man skære med en udbener, der skal arbejde ned mod en skæreplanke eller et spækbræt, fx hvis man skal skære spareribs af et helt stykke stegeflæsk, så er det derimod en udbener med svaj der skal til. De fås i flere længder og med mange typer skæfte. Man kan med fordel vælge en model med luftskær, hvis man ofte skal bruge den til emner, der har tendens til at klistre fast til bladet, fx kalkun.

Pas godt på dine knive
Knive skal både stryges og slibes
En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, eller i vores rullende sliberi.
Rengør og opbevar dine knive med respekt
Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkken væggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.