Kniv valg
Hvilken type kniv skal jeg vælge?
En god køkkenkniv er alfa og omega, når man skal lave mad i sit køkken. Der findes dog en masse forskellige typer køkkenknive og junglen af alle knivmodeller kan være nærmest umulig at finde rundt i. Vi kaster her et blik over et udvalg af de mest brugte og velkendte knivtyper, for at gøre valget lidt nemmere.
De udvalgte typer er: kokke-, urte-, universal-, filet-, forskærer-, brød-, fiske-, udbener- og tomatknive.

Kokkekniv

Urtekniv

Universalkniv
Den universelle kniv er mellemtingen mellem en kokkekniv og en urtekniv. Den kan ligesom kokkekniven bruges til næsten alle slags formål – både filetering, udskæring og skrælning af alle slags madvarer.
Størrelsesmæssigt placerer universalkniven sig også midt imellem kokkekniven og urtekniven, da bladlængden i de fleste tilfælde ligger på mellem 12 og 20 centimeter. Universalkniven er derfor en perfekt løsning til skære- og skrælleopgaver, som hverken en kokkekniv eller urtekniv helt vil kunne løse.
Eksempler på opgaver, som universalknive hyppigt bruges til, er udskæring af salat, løg, tomater, mindre kødstykker og lignende. De fleste danskere har en universalkniv i deres hjem, både pga. dens store anvendelighed, men også fordi prisen tit ligger i den lidt lavere end de dyre kokkeknive.

Filetkniv

Forskærerkniv

Brødkniv

Fiskekniv

Udbenerkniv
